Ga je wel of geen trouwbedankjes geven?

Goed, de locatie, trouwjurk en het pak daar denk je wel aan om te regelen. Maar heb je ook al aan een trouwbedankje of huwelijksbedankje gedacht? Dit zijn kleine dingetje die je aan je gasten meegeeft als blijk van waardering dat zij op jouw bruiloft waren. Gewoon een lief klein gebaar, bij voorkeur gepersonaliseerd en misschien zelfs met een hint naar jullie true story.

Ideeën voor trouwbedankje

Dat je een goedkope trouwjurk hebt uitgezocht hoeft niet te betekent dat je ook een goedkoop bedankje kiest. Dat kun je zo luxe en uitgebreid maken als je zelf wilt. Een mooie luxe kaart, een doosjes met wat lekkers of een grappige twist naar hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Alles kan, hoe persoonlijker hoe beter.

Vaak worden bedankjes bedrukt met jullie eigen naam. Heel mooi om te doen. Houd daar natuurlijk wel rekening mee in je planning. Afhankelijk van het aantal zal een drukker even tijd nodig hebben om het allemaal klaar te maken.

Een paar leuke ideetjes:

  • kaars in blik
  • suikersnoepjes in een netje verpakt
  • een flesje met nootjes
  • een klein doosje met bonbons
  • gelukskoekjes
  • kleine hart snoepjes
  • luxe bellenblaas
  • iets in de kleuren van je trouwjurk

Goed om te weten

Als je de bedankjes gaat regelen, zorg er dan voor dat je er voldoende hebt. Tel ook jezelf mee, je zou verbaasd zijn hoeveel mensen zichzelf overslaan. Maar zorg er ook voor dat je iets extra’s hebt. Stel dat een gast een extra bedankje mee wil nemen, dan moet dat natuurlijk kunnen.

Op de dag zelf is het belangrijk dat je gasten weten dat er een bedankje voor hen klaarstaat. Een mooie taak voor de ceremoniemeester om de gasten hiervan op de hoogte te stellen. Of plaats een mooie tafel bij de uitgang met een bord erbij dat je gasten een presentje mee mogen nemen. Zo hebben ze een leuk aandenken aan jullie mooie dag.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00