Wat vinden mannen de mooiste trouwjurk?

Wanneer je op zoek gaat naar een trouwjurk, zul je al gauw merken dat er héél veel keuze is. Kijk alleen al eens naar het aanbod van onze Trouwjurken Outlet, waar je meer dan 1000 jurken in de winkel vindt. De collectie trouwjurken varieert van romantisch, naar bohemian, naar slank, wijd, prinses, baljurk, sexy, vrouwelijk, klassiek, lang, kort, ga zo maar door! Natuurlijk wil je stralen op de grote dag, je wil op je allermooiste eruit zien. En dan met name dat de ogen van jouw aanstaande hubby bijna uit zijn kassen rollen zodra hij je ziet in de jurk. Maar wat vinden mannen nu eigenlijk de mooiste trouwjurk?

Mannen kiezen voor… praktisch 

Wat vinden mannen de mooiste trouwjurk? Uit een onderzoek is gebleken dat de mannen uit het panel vooral struikelen over de praktische aspecten van een trouwjurk. Ze maken zich al snel zorgen dat een bepaalde stof kriebelt en sommige stoffen vinden ze zwaar ogen. Al gauw klinkt het bezorgd: “Krijgt ze het niet veel te warm zo? Het lijkt zó zwaar, die jurk!” Heel lief natuurlijk, maar wat vinden ze dan wél mooi? De uitkomst is verrassend: de jurk die de meeste lof krijgt, is een korte, bijna meisjesachtige bruidsjurk. Eén panellid zegt: is dit de bruid of het bruidsmeisje? Maar daar is de rest van de jury het absoluut niet mee eens. 

Wat vinden mannen dan wel de mooiste trouwjurk?

Na het zien van een viertal jurken met zeer uiteenlopende ontwerpen kiezen de mannelijke panelleden toch unaniem voor de korte trouwjurk. Waarom? “De jurk is erg vrouwelijk, modern en heerlijk zomers. Het ziet er comfortabel uit, je kunt er vrij in bewegen, en het is heel mooi dat je haar blote armen en benen kunt zien.” De mannen vinden de jurk perfect voor de zomerse buitenbruiloft. Zij zeggen ja tegen een korte trouwjurk! 

Wat vinden mannen niet zo mooi? 

Natuurlijk hebben ze ook andere jurken bekeken. Minder favoriet was niet één soort jurk, maar meer ‘het kriebelige stofje’ of ‘te veel patroontjes en figuurtjes’. Ook te veel strass, steentjes en bling-bling hoefde van de mannen niet zo. Een hoge nek vinden ze net iets te bedekkend. “De bruidsjurk mag best een beetje bloot zijn, bijvoorbeeld op de rug. Dat is erg mooi”. Ook een aansluitende pasvorm vinden ze erg mooi, waardoor de vrouwelijke vormen worden benadrukt. Een lange sleep vonden de mannen niet praktisch en ook niet mooi. 

Kom naar de Trouwjurken Outlet!

Nu je weet wat mannen wel en niet mooi vinden, kan jij gericht jouw droomjurk uitzoeken! Bij de Trouwjurken Outlet hebben we een zeer uitgebreid aanbod goedkope trouwjurken voor je. Bekijk ook eens onze Wedding Deal!

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00