Hoe vermaak je kinderen op je bruiloft?

Een bruiloft is één van de beste dagen uit je leven. Naast het vinden van goedkope bruidsjurken moet je aan meer zaken denken. Uiteraard horen je kinderen of de kinderen van de gasten ook bij de bruiloft. Helaas kunnen kinderen op je bruiloft soms vervelend worden. Uiteindelijk is een bruiloft niet de beste plek voor kinderen als ze nog erg jong zijn.

Het kan dan ook een goede optie zijn om erover na te denken hoe je de kinderen op je bruiloft kan gaan vermaken. Op die manier voorkom je dat ze vervelend worden of dat de ouders de hele tijd moeten opletten. Het moet namelijk een groot feest worden en dan moet er ook rekening gehouden met de kleinste gasten.

Een speelplaats

De eerste tip is ervoor zorgen dat de kinderen een speelplaats hebben. De meeste mensen zijn dan geneigd om te denken aan kleurplaten en potloden op een bruiloft. Uiteindelijk gaat dit de kinderen vervelen. Vooral de kleine kinderen hebben maar een korte spanningsboog. Het is dan verstandig om voor een wat actievere speelplaats te gaan. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een springkussen of een plek waar ze kunnen rennen.

Zo kan een springkussen niet alleen leuk zijn voor de kinderen, maar ook de andere gasten kunnen hier heerlijk van genieten. Daarnaast kan je een aparte ruimte inrichten voor de kinderen waar ze kunnen rennen en tikkertje kunnen spelen. Wanneer je buiten trouwt, is dit natuurlijk helemaal een fijne optie voor de kinderen om uit te kunnen razen.

De kinderhoek

Naast een speelplaats, is het mogelijk om een kinderhoek te creëren. Een kinderhoek houdt eigenlijk in dat je een hoek helemaal ingericht voor de kinderen. Hier kunnen kleurplaten liggen, maar hoe meer speelgoed hoe beter. Dit kunnen auto’s zijn of poppen. Kinderen vermaken zich wel als ze verschillende mogelijkheden hebben. Vooral wanneer er fantasie bij bepaald speelgoed komt kijken, vinden kinderen het helemaal geweldig.

In de kinderhoek is het leuk om bijvoorbeeld snoep aan te bieden. Op die manier hebben de kinderen de volledige aandacht op hun eigen hoek. Zo is een limonadefontein een leuke uitkomst om kinderen in hun eigen hoek drinken aan te bieden. Zo hebben ze de hele dag een uitdaging om mee bezig te zijn.

Kinderen op een missie

Iets wat een hele hoop kinderen heel erg leuk vinden, is wanneer ze de grote mensen mogen helpen. Uiteraard laat je de kinderen niet helpen met de echte taken. Je kan ze wel allemaal een wegwerpcamera geven. Met deze camera moeten ze bijvoorbeeld iedereen in een goedkope trouwjurk op de foto zetten. Wanneer de kinderen een soort missie hebben, zijn ze daar wel een tijdje zoet mee. Ze kunnen dan vol trots vertellen wie er allemaal op de foto’s staat.

De kinderen kunnen uiteraard een andere missie krijgen. Misschien zijn ze wel goed in dansen en dan laat je ze een leuk dansje instuderen voor de bruiloft. Op die manier zijn de kinderen wel even zoet. Ze zijn bezig met de bruiloft maar op een speelse manier. Zo weet je zeker dat zij ook plezier hebben gehad op jullie bruiloft.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00