Hoe kiest de bruidegom zijn pak? Hier vind je enkele tips!

De beste dag van je leven komt eraan, je trouwdag! Het is voor de vrouw zeer belangrijk dat er gekeken wordt naar de goedkope trouwjurk die ze draagt. Een vrouw moet haar droomjurk zien te vinden en hier worden hele dag uitjes voor gepland. Maar niet alleen de vrouw is belangrijk in dit geval, ook de bruidegom moet op zoek naar een ideaal pak.

Voor een man kan het erg lastig zijn om een goed pak te vinden. Er zijn zoveel verschillende opties en vind zijn toekomstige vrouw het pak wel mooi genoeg? Al deze dingen zijn zeer belangrijk om naar te kijken. Hieronder vind je enkele tips om het ideale pak voor de bruidegom te vinden.

De kleur van het pak

Het eerste waar er naar gekeken moet worden is de kleur van het pak. Wil de bruidegom een standaard blauw pak of mag het ook een kleurtje hebben? Wanneer de bruid een bepaalde kleur korte trouwjurk aan heeft, zal het vaak leuk zijn om de bruidegom ook in deze kleur te laten gaan. Natuurlijk is het wel van belang dat de bruidegom de kleur mooi vind en dat hij zeker van zijn zaak is.

In de meeste gevallen gaan de bruidegommen voor een zwart of blauw pak. Er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen deze kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld ook groen of rood. Dit zijn maar enkele voorbeelden. De bruidegom zal altijd met zijn bruid kunnen overleggen wat voor een kleur ze mooi vind. Op die manier kan je hier op inspelen.

De maat van een pak

Uiteraard is de maat van het pak ontzettend belangrijk. Wanneer het pak niet perfect zit, zal de bruidegom niet tevreden zijn. Wanneer je naar een normale winkel toe gaat, is het vaak moeilijk om de juiste maat te vinden. Het kan dan ook een betere optie zijn om een pak op maat te laten maken. Op die manier weet de bruidegom precies dat het pak mooi om zijn lichaam heen valt.

Het pak moet bij de benen en de armen juist aansluiten. Daarnaast moet het pak niet veel te breed zijn. Dan lijkt het alsof de bruidegom verdrinkt in het pak. Het makkelijkste is, om je eigen maten van tevoren op meten voordat je op zoek gaat naar een pak. Je kan dit laten doen door een kleermaker zodat je weet dat de maten precies kloppen.

Schoenen onder een pak

Het pak is erg belangrijk, maar de schoenen die daaronder komen zijn ook niet al te onbelangrijk. Wanneer de schoenen niet passen bij het pak, zal dit direct opvallen. Het is dan ook een goed idee om goed te kijken naar de schoenen die onder een pak komen.

De bruidegom kan voor dezelfde kleur gaan voor onder zijn pak, maar het staat vaak ook erg leuk om een andere kleur onder het pak te doen. Zo past zwart goed bij blauw en andersom. Uiteindelijk zie je dan direct dat het hele plaatje compleet is alleen maar door de juiste schoenen aan te hebben. Hebben jullie beiden behoefte aan advies over jullie trouwkleding? Breng eens een bezoek aan onze bruidsmode in Maastricht. We staan graag voor je klaar.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00