Wat zijn echte huwelijkstradities?

De traditionele bruiloft is de laatste jaren steeds meer veranderd in een persoonlijke, aangepaste bruiloft. Oude, stijve tradities verdwijnen steeds meer of krijgen een moderne twist. Toch zijn er huwelijkstradities die waarschijnlijk nooit zullen verdwijnen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om te ontdekken wat de echte huwelijkstradities zijn! 

Echte huwelijkstradities die altijd blijven

Eén van de tradities die we nooit willen missen is de bruidstaart. Het gezamenlijk aansnijden van de bruidstaart blijft een speciaal moment. De taart (of eigenlijk met name de zoetigheid) staat voor vruchtbaarheid; hoe meer zoetigheid je deelt met de bruidsgasten, hoe vruchtbaarder je zou zijn. Natuurlijk hoeft het tegenwoordig niet meer per se een taart te zijn, je kunt ook cupcakes uitdelen, of minitaartjes. Als het maar zoet is! 

Het bruidsboeket

Het dragen van een boeket staat natuurlijk hartstikke prachtig, maar er zit een gedachte achter (en daarom is het een traditie). Vroeger geloofde men dat het dragen van een bruidsboeket boze geesten afweerde. Op deze mooie dag mogen er natuurlijk geen slechte invloeden aanwezig zijn. In Rome werden er ook kruiden in het boeket verwerkt, dit betekende dat je altijd trouw bent geweest aan je verloofde. Het gooien van het boeket kent een iets jongere traditie: degene die het vangt, is de eerstvolgende die trouwt! 

De trouwringen

Hoewel alles een keuze is, kennen we vrijwel geen enkel bruidspaar dat het uitwisselen van de ringen overslaat. Het is een prachtige traditie, waarbij de ringen eeuwige trouw symboliseren. Daarnaast zijn we gewoon hartstikke trots om te laten zien dat we getrouwd zijn met onze grote liefde. Beetje pronken mag best! 

De bruid zien in haar bruidsjurk

Niet iedereen gelooft er meer in, maar het zien van de bruid in haar bruidsjurk vóór de trouwdag zou ongeluk brengen. Daarom brengen de bruid en bruidegom de laatste nacht voor de bruiloft apart van elkaar door. Het is een speciaal moment wanneer de bruidegom zijn bruid voor het eerst in vol ornaat ziet. En een heel emotioneel moment. Of je nu een korte trouwjurk draagt of een prinsessenjurk met enorme sleep, indruk maken doe je zeker wanneer je jouw trouwjurk bij onze bruidswinkel koopt. Onze Trouwjurken Outlet heeft een zeer ruime keuze goedkope trouwjurken. Sterker nog, het aanbod goedkope bruidsjurken is zo groot dat je er zelfs twee zou kunnen halen voor je trouwdag… Idee?  

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00