Trouwlocatie uitzoeken, waar begin je?

Als je net ten huwelijk bent gevraagd, zit je met de hoofd in de wolken. Maar al snel begint het plannen van de bruiloft, en dat begint bij het vinden van een locatie! Een trouwlocatie zoeken is echt de basis, van hieruit kun je alle andere dingen ook regelen. Maar waar begin je eigenlijk met zoeken naar een trouwlocatie? Wij vertellen het je in deze blog! 

Trouwlocatie zoeken: stel eisen 

Het vinden van de perfecte trouwlocatie is heel lastig als je niet jullie eisen op een rijtje zet. Je kunt namelijk wel in de wilde weg locaties gaan bezoeken, maar als je van te voren even duidelijk bepaalt wat jullie eigenlijk zoeken – en dan met name de opties ter plekke – dan vallen er al een heleboel locaties af. Dat voelt misschien als een beperking, maar in feite maak je het jezelf een stuk makkelijker. Zo sla je namelijk direct de locaties over die toch niet hebben wat je zoekt en dat scheelt een hoop teleurstelling (en tijd en moeite!). 

Hoeveel trouwlocaties zoeken jullie? 

Ook wel handig om te weten is of je de bruiloft op één locatie of meerdere viert. Niet alleen moet je dan (vanzelfsprekend) meer locaties bezoeken dan eentje, maar ook anders kijken naar de faciliteiten van de locatie. Als je alles op één plek viert heb je namelijk meer opties nodig, bijvoorbeeld de mogelijkheid om de receptie, de ceremonie, het diner en het avondfeest daar te vieren. 

Wat vinden de gasten leuk? 

De bruiloft draait natuurlijk om jullie, maar het is wel verstandig om ook rekening te houden met de gasten die komen. Richten jullie de locatie in op een spetterend feest, maar zijn de bruiloftsgasten doorgaans geen feestbeesten? Dan zal het nooit echt van de grond komen. Pas de locatie en het programma daar dus op aan. 

Na het zoeken van de trouwlocatie…

Nadat jullie dé droomlocatie hebben gevonden, kun je met de volgende stap van het proces aan de gang: een trouwjurk en trouwpak kopen! In onze Trouwjurken Outlet vind je goedkope bruidsjurken van bekende merken en Europese designers. Voor de mooiste bruidsmode nabij Maastricht ben je bij ons aan het goede adres! Zien we je snel?

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00