Smart casual dresscode op een bruiloft

Een veelgebruikte dresscode op menig bruiloft: smart casual. Wat houdt deze dresscode precies in, waar moet je op letten en wat moet je vooral niet doen? Wij leggen dit allemaal aan je uit, zodat jij als bruidspaar of als gast goed bent voorbereidt. 

Comfortabel en toch netjes

Smart casual is eigenlijk de meest relaxte dresscode die er is op een bruiloft. Je mag je namelijk casual kleden, zoals je ook dagelijks gekleed zou zijn. Maar natuurlijk wel wat netter en feestelijk, het blijft tenslotte wel een trouwerij. Een perfecte optie als je wil dat iedereen lekker als zichzelf kan gaan naar de trouwdag maar toch met een chique tintje. 

Smart casual voor mannen

Deze dresscode is vaak een eitje voor mannen. Het is gewoon een kwestie van een balans vinden tussen comfortabel en toch netjes. Je zit dan ook snel goed met een mooie broek met een overhemd. Een pantalon mag maar met deze dresscode kun je ook prima voor een chino of nette donkere spijkerbroek kiezen. Ook qua schoenen is er veel keuze, leren schoenen kunnen altijd maar nette sneakers zijn ook prima. Een strik of stropdas is geen must maar het kan wel als je dat zelf leuk vindt 

Smart casual voor vrouwen

Voor een vrouw is deze dresscode ook vaak niet al te moeilijk, je hebt gewoon erg veel keuze. Je kunt nette items combineren met dagelijkse comfortabele items. Denk bijvoorbeeld aan een chique jurkje maar dan met laarsjes of sneakers. Vind jij het juist fijn om een spijkerbroek te dragen combineer het dan met een nette blouse en hakken. Platte schoenen zijn bij deze dresscode dus ook zeker toegestaan, als het maar in balans is. Je kunt met mooie make up en opvallende accessoires je outfit ook al naar een hoger niveau tillen. 

Een bijpassende trouwjurk

Als bruid kun je er natuurlijk voor kiezen om ook voor een simpele meer casual trouwjurk te gaan. Of pak jouw moment en kies voor een opvallende chique trouwjurk, als jij je er maar goed in voelt. Bij onze trouwjurken outlet kun je shoppen voor die perfecte bruidsjurk. Ben je op zoek naar een goedkope bruidsjurk van goede kwaliteit die perfect bij jouw past, kom dan snel bij ons langs. Onze trouwjurken outlet is het adres voor kwalitatieve en betaalbare bruidskleding, nabij Antwerpen

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00