Trouwringen: welke stijl past bij mij?

De voorbereidingen voor je bruiloft zijn in volle gang. Nu is het tijd om de perfecte trouwring uit te zoeken. Er zijn vele soorten en maten en soms kan het moeilijk zijn hier een weg in te vinden. We zetten hier de soorten trouwringen op een rij zodat jij erachter kunt komen welke stijl trouwring past bij jou. Het zoekt een stuk makkelijker bij de juwelier als je een aantal stijlen zo kunt afstrepen. Die ring zit hopelijk je hele leven op je vinger dus je wil in één keer de perfecte keuze maken, wij helpen je op weg. 

Klassieke trouwring

De klassieke trouwring is een tijdloos model en niet voor niets nog steeds ongekend populair. Je weet dat je met deze stijl trouwring gewoon goed zit, Een klassieke trouwring kenmerkt zich door de eenvoud. De ring bestaat uit één kleur, dat kan geelgoud, witgoud, roségoud of zilver zijn. De variatie bij deze ring zit in de breedte van de ring, de gladde of matte afwerking en eventueel de toevoeging van een diamantje. 

Moderne trouwring

Deze soort trouwring is eigenlijk een eigentijdse variant op de klassieke ring. Er is meer variatie te vinden in vorm, zo kunnen ze ook hoeking zijn of juist een meer speelse vorm hebben. Een combinatie van kleine losse ringen als één geheel is ook een nieuwetijdse twist aan deze ring,  De kleur kan naast goud, zilver of rosé ook van staal of platina gemaakt zijn. Bij moderne trouwringen zie je ook regelmatig een combinatie van kleuren of materiaalsoorten. 

Vintage trouwring

Er bestaan echte vintage trouwringen, die je tweedehands ergens op de kop kunt tikken. Misschien is er nog wel een mooi erfstuk in de familie dat perfect past als vintage trouwring. Om het makkelijker te maken zijn er tegenwoordig ook trouwringen die een vintage look hebben maar dus gewoon bij een juwelier te koop zijn. Vintage trouwringen kenmerken zich aan de vele details en gekleurde edelstenen, vaak van witgoud of geelgoud. Een mooie mix tussen klassiek en een bijzondere twist.

Minimalistische trouwring

Deze ring is een nog simpelere versie van de klassieke trouwring. Heel elegant, stijlvol en minimalistisch. Vaak een ring in een enkele kleur en erg smal van ontwerp. Soms bevatten ze helemaal geen bewerking en soms een heel minimalistisch werkje. Je kunt de minimalistische trouwring nog meer laten schitteren door een aaneengesloten diamant in de ring te laten verwerken. 

Maak jouw dag helemaal af

Natuurlijk zijn er nog vele soorten trouwringen te bedenken maar met deze stijlen krijg je een idee van wat bij jou gaat passen. Ben je helemaal uit de keuze voor jouw ring, dan wordt het natuurlijk ook tijd om de rest te gaan regelen.

Heb jij jouw droomjurk al gevonden? Bij onze trouwjurken outlet kun je shoppen voor jouw perfecte trouwjurk, dichtbij Antwerpen. We hebben een grote collectie bruidsjurken in alle mogelijke stijlen. Ben je op zoek naar een goedkope bruidsjurk van goede kwaliteit die perfect bij jouw past, kom dan snel bij ons langs. Je kunt vast en zeker bij ons slagen, zien we je snel om jouw bruidsjurk te kopen?

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00