De bruidsmake-up: laten doen of zelf doen?

Misschien draag je dagelijks make-up, misschien wel helemaal nooit. Voor de trouwdag kiezen de meeste bruiden wel voor mooie make-up. Maar… wat voor bruidsmake-up past bij jou? En wie gaat dit verzorgen. Laat je het doen, of ga je het zelf doen? Voor beide opties is wat te zeggen.

Heerlijk laten vertroetelen

De mooiste dag van je leven wil je helemaal in de watten gelegd worden. Je trouwjurk wordt klaar gehangen, je haar wordt netjes gedaan en je make-up wordt aangebracht. Heerlijk ontspannen. En alles tot in de puntjes verzorgd. Voor veel bruiden is dit het perfecte begin van een mooie dag.

De meeste visagistes maken ruim voor de trouwdag een eerste afspraak om een proefmake-up te doen. Zo kun je op je gemak bespreken wat bij je past, welke kleuren bij de trouwjurk staan en of je eventueel ergens allergisch voor bent. Op de dag zelf, komt de visagiste dan weer om de make-up op dezelfde manier bij je aan te brengen. Jij hoeft alleen maar te zitten en te genieten.

Zonder gedoe lekker op je gemak alles zelf doen

Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat je je bruidsmake-up veel liever zelf doet. Alleen al de gedachte aan allerlei mensen om je heen, maakt je al onrustig. Jij bent iemand die het veel liever rustig en op haar gemak zelf doet. Of je wilt het liever low-budget doen, je hebt immers een goedkope trouwjurk uitgezocht en besteed liever geen geld aan zaken die niet nodig zijn. Dat kan ook.

Het maakt niet uit, zelfs wanneer je nog niet zo ervaren bent in het aanbrengen van make-up zijn er genoeg mogelijkheden. Je zou eens in overleg met een visagiste kunnen oefenen, je uitgebreid laten adviseren bij een parfumerie of zelf een aantal keer proberen.

Tips voorbereiding bruidsmake-up

Als je zelf je make-up gaat doen, en trouwens ook wanneer je het laat doen, zijn er nog wel een paar handige dingen om te weten. Je kent het spreekwoord wel “Een goede voorbereiding is het halve werk.”

Zorg dat je huid in goede conditie is

Mocht je het niet standaard doen, scrub dan in ieder geval een paar keer in de weken voorafgaand aan de bruiloft. Het zorgt voor een mooie frisse huid. Blijf verder uit de zon. Je wilt natuurlijk geen rood verbrand koppie en bovendien blijft de make-up minder goed zitten op een verbrande huid.

Geen make-up? Wel foundation!

Ook als je verder geen lipstick of eyeshadow gaat gebruiken, breng in ieder geval wel een foundation aan. Dat moet natuurlijk geen dikke laag zijn, maar een luchtige poederfoundation is al voldoende. Op foto’s zie je namelijk alles en een mooie foundation geeft je net even dat beetje extra uitstraling.

Wenkbrauwen in model

Epileer je wenkbrauwen een paar dagen van tevoren. Zorg dat ze netjes en in model zijn. Natuurlijk passend bij de vorm van jouw gezicht. Eventueel kun je als make-up nog een klein beetje highlighter onder je wenkbrauwen aanbrengen. Dat zorgt voor een nog stralender blik.

En klaar! De mooiste dag van jouw leven kan beginnen.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00