Trouwjurk uitzoeken – grote entourage of alleen

Misschien heb je je er al jaren op verheugd: samen met heel veel mensen de trouwjurk van jouw dromen uitzoeken. Of niet? Misschien houd je helemaal niet van al dat gedoe en de belangstelling en ga je veel liever alleen een jurk uitzoeken, of met je aanstaande. De keuze is natuurlijk aan jou. Dit zijn een paar afwegingen.

Wie neem je mee om een trouwjurk uit te zoeken

Als je gaat trouwen heb je vast en zeker een lijstje gemaakt met dingen die geregeld moeten worden. En de trouwjurk uitzoeken staat daar vast heel hoog op. Of, zeg eens eerlijk, staat het zelfs op nummer één? Hoe dan ook, het uitzoeken van de jurk is voor de meeste bruiden een belangrijk moment. En zo’n moment wil je natuurlijk graag delen. Met je moeder, schoonmoeder, zussen, vriendinnen etc. Helemaal geweldig om er samen een gezellige dag van te maken.

Het best kun je mensen meenemen die jou goed kennen. Zo kunnen ze je helpen om een jurk uit te zoeken die echt bij jou past als persoon en bij de manier waarop je de bruiloft gaat vieren. Heb je een groot glamoureus feest en wil je een grote prinsessenjurk of houd je het klein en intiem en ga je voor een eenvoudige of bohemien trouwjurk. Dat maakt wel wat verschil.

Tips voor het uitzoeken van een trouwjurk

Je ziet het televisieprogramma’s regelmatig voorbijkomen. Een bruid die een jurk gaat uitzoeken en meer dan tien mensen heeft meegenomen. Dat kàn heel gezellig zijn. In praktijk is het meestal niet zo handig. Met zoveel mensen is moeilijk om op één lijn te komen. Je zult snel in de war raken van alle goedbedoelde meningen en adviezen. De nummer één tip is dus; neem niet teveel mensen mee!

Verder is een goed humeur natuurlijk heel belangrijk om mee te nemen. Geniet vooral van het moment. Bedenk ook vooraf wat je budget is. En is dat budget inclusief de accessoires zoals een sluier, sieraden en lingerie? Mocht je een shopping list of moodboard hebben, dan kun je dat ook meenemen. Maar belangrijker is dat je gewoon gaat ervaren welke goedkope trouwjurken jou mooi staan. Een plaatje kan nog zo mooi zijn, het gaat uiteindelijk om jouw gevoel.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00