Idee: is een huwelijksaankondiging iets voor jou?

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wie weet is een huwelijksaankondiging wel iets voor je. Vooral in Amerika wordt het veel gedaan, maar je kunt het natuurlijk helemaal veranderen en uitvoeren zodat het bij jullie past. We vertellen je er graag meer over.

Getrouwd stel

Oké, je bent inmiddels getrouwd in die prachtige trouwjurk van de bruidsmode uit Maastricht en wilt dat iedereen het weet. Vooral degenen die de ceremonie niet hebben bijgewoond. Voor mensen die niet op de bruiloft waren, is een huwelijksaankondiging een manier om te delen in jullie huwelijksgeluk. Dit kan via een aankondiging in de krant, maar eerlijk is eerlijk wie leest dat tegenwoordig nog. Het kan door je status op je Facebook profiel te veranderen. Maar het kan ook anders.

Voor al die vrienden, (verre) familie en collega’s is het best heel leuk om te horen dat je bent getrouwd. Probeer de huwelijksaankondiging zo dicht mogelijk bij je bruiloft te organiseren. Zo krijgen de ontvangers het nieuws op het moment dat het ook daadwerkelijk nieuws is.

De foto voor de huwelijksaankondiging

Dat betekent dat je in de voorbereidingen voor je bruiloft de aankondiging in je planning moet meenemen. Bedenk welke foto je wilt gebruiken. Eén die je vooraf maakt, of één van de dag zelf of misschien van je huwelijksreis. Het kan allemaal, je kiest het zelf. Hoewel een foto van de ceremonie natuurlijk wel heel mooi is. Dan kan iedereen ook die geweldige trouwjurk heel mooi zien.

Wat zet je op de huwelijksaankondiging?

Het belangrijkste punt is dat mensen zien dat je huwelijk al heeft plaatsgevonden. Soms lijkt een aankondiging een beetje op een uitnodiging en dan zou er verwarring kunnen ontstaan. Dat wil je voorkomen. Je kunt met teksten als ‘net getrouwd’ of ‘mogen wij jullie voorstellen als pasgetrouwd stel’ wel duidelijk maken dat jullie getrouwd zijn. En als je een andere naam hebt aangenomen, dan is dit ook direct een mooie gelegenheid om dat te vermelden. Hetzelfde geldt voor een nieuw adres. Zo heeft de ontvanger alle juiste informatie bij elkaar. Heel handig.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00