A song to remember. Wat wordt jullie bruiloftslied?

Muziek is emotie. Liedjes versterken onze herinneringen aan bijzondere momenten. En dat is precies wat je ook wilt voor jouw trouwdag. Hoe kies je een goed lied voor jouw bruiloft? En wat zijn de beste liedjes aller tijden?

Waar moet een goed lied voor je bruiloft aan voldoen?


Een perfect bruiloftslied zorgt dat de vreugde van liefde, opwinding van de trouwdag en vertrouwen in de relatie bij elkaar worden gebracht. Dat klinkt best ingewikkeld, klopt. Maar het beste huwelijkslied kan een liefdeslied zijn of juist een lied dat de dansvloer vult met gasten die de hele nacht feesten en dansen. Met z’n allen samen en jij als stralend middelpunt in je goedkope trouwjurk.

Als je voor veilig wilt gaan, dan kies je een lied dat iedereen kent. Zo kunnen alle gasten lekker voluit meezingen. Wil je het persoonlijker of opvallender, kies dan een lied dat voor jullie twee heel speciaal is. Het lied dat je hoorde tijdens jullie eerste kus, een lied met treffende tekst over jullie relatie of een lied waar jullie gewoon allebei heel blij van worden.

Klassiekers als bruiloftslied

Dit is in ieder geval een lijstje met prachtige klassiekers van huwelijksliedjes aller tijden. Doe er je voordeel mee.

Can’t Help Falling In Love – Elvis Presley
Elvis, de koning van de rock-‘n-roll, vertraagde het tempo voor deze sensuele liefdesballad. In 2017 werd Haley Reinhart’s cover van het nummer enorm populair voor het bruiloftscircuit.

At Last – Etta James
De soulvolle Etta James vangt de emotie van het vinden van je eeuwige liefde in een lied. “At Last” heeft de tand des tijds doorstaan.

Thinking Out Loud – Ed Sheeran
Hoewel dit nummer het nieuwste nummer op de lijst is, zal het waarschijnlijk nog jaren gespeeld gaan worden. Sheeran is een wereldwijde superster en dit nummer heeft de perfecte video en liefdesverhaal.

Marry Me – Train
Dit is de perfecte boodschap voor als je door het gangpad loopt. Zie je jezelf al lopen in je trouwjurk?

Bless The Broken Road – Rascal Flatts
Hoewel het nummer oorspronkelijk werd geproduceerd door Nitty Gritty Dirt Band, maakte Rascal Flats er een mega hit van.

All Of Me – John Legend
John Legend zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste R&B-artiesten van zijn tijd. Liefde gaat niet over perfectie; het gaat om de acceptatie van elkaars standaardwaarden.

I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith
Dit is zo’n mooi voorbeeld van een lied dat van het grote scherm naar de harten van bruidsparen en bruiloftsgasten is gebracht. Voor een liefde die eeuwig zal duren.

What A Wonderful World – Louis Armstrong
Dit lied, gezongen door Louis Armstrong, geeft een geweldige sfeer van geluk en zorgt ervoor dat iedereen zal glimlachen.

A Thousand Years – Christina Perri
Een zeer populair bruiloftslied gespeeld tijdens de huwelijksceremonie als processie maar ook als eerste danslied.

The Way You Look Tonight – Frank Sinatra
Het lied kwam weer op als een bruiloftslied in 1991. Het was te zien in “My Best Friend’s Wedding” en wordt sindsdien vooral gespeeld voor de vader-dochterdans.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00