Langere trouwjurk: de voor- en nadelen

Langere trouwjurk: de voor- en nadelen. Trouwjurken zijn er in veel soorten en maten. Ook in verschillende prijzen. Veel van deze jurken zijn aardig aan de prijs. Tegenwoordig komen er steeds meer goedkope bruidsjurken bij. Nog steeds word de langere trouwjurk regelmatig gekozen. Deze zie je veelvoudig terugkomen op foto’s.

Er zitten veel voordelen aan het dragen hiervan. De nadelen? Die worden niet altijd besproken. Zie jij jezelf in een langere trouwjurk voor het altaar? Of twijfel je hierover? In dit blogbericht vindt je de voor- en nadelen die hieraan kunnen zitten.

Voordelen van een lange trouwjurk

De voordelen van een langerere trouwjurk mogen we niet vergeten. Deze zijn er in veelvoud. De bruiloft is de mooiste dag van je leven. Deze dag verdiend de mooiste jurk die er is. Dit zou een langere variant kunnen zijn.  

Met een langere trouwjurk bedoelen we een lange rok. Een rok die tot over de enkels valt. We kijken eerst naar de voordelen.

Schoenen naar keuze

Worstel jij met het vinden van trouwschoenen? Met een lange rok ligt de nadruk hier minder op. Wie ziet het tenslotte? Je hoeft je minder druk te maken over hoe de schoen eruit ziet. Kies iets comfortabels. Een slipper, sneaker of toch liever een hakje?

Warmer

Het zit vaak veel warmer. Warmer dan een korte jurk. Je benen blijven op deze manier bedekt. Hierdoor gaat er minder wind onderdoor. Trouw je buiten de zomer? Dan is dit een voor de hand liggende keuze!

Traditioneel

Hecht jij veel waarde aan tradities? Dat is niet gek. Eerlijk is eerlijk. Langere trouwjurken zijn volgens de traditie. Zoals je deze vroeger zag. Daarbij zijn er veel variaties. Je kunt deze naar eigen smaak en stijl laten aanpassen.

Met kant, zonder mouwen of met steentjes. Net wat jij in gedachten hebt. Ook het aanschaffen van budget trouwjurken is een optie.

Nadelen van een lange trouwjurk

Laten we er niet omheen draaien. Een lange trouwjurk komt met de nodige nadelen. Nadelen die je hieronder kunt vinden.

Oncomfortabel

Hiermee doelen we op het toiletgebruik. Met een flinke rok naar het toilet gaan? Dat is bijna onmogelijk. Hier zul je hulp bij moeten vragen. Daar zit je niet altijd op te wachten. Logisch ook. Erg comfortabel is het dus niet.

Vermoeiend

Deze jurken hebben meer stof. Meer dan met een kort trouwjurk. Dit kan erg vermoeiend zijn. Je sleept meer stof en meer gewicht met je mee. Gedurende de dag kun je dit behoorlijk zat worden. Ook heb je minder bewegingsvrijheid. Iets om rekening mee te houden.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00