Hoe kies je de juiste trouwjurk uit? 5 belangrijke tips

De juiste trouwjurk uitzoeken. Het is iets dat je waarschijnlijk maar één keer in je leven doet. Doordat het geen alledaagse aankoop is, voelt het uitkiesproces mogelijk ietwat onwennig aan. Klinkt dat herkenbaar in je oren? Kom gerust langs bij De Trouwjurken Outlet. Wij stellen je graag op je gemak in onze winkel en helpen je met het uitkiezen van de perfecte trouwjurk. Daarvoor hebben we alvast vijf handige tips voor je opgesteld.

Houd rekening met de trouwlocatie

Ten eerste is het van belang om met de trouwlocatie rekening te houden. Ga je in een gebouw trouwen? Of vindt de plechtigheid in de buitenlucht plaats? Mocht dat het laatste het geval zijn, kun je wellicht voor een luchtigere jurk kiezen.

Maar, je zou ook het soort jurk op de locatie af moeten stemmen. Trouw je bijvoorbeeld in een kasteel of oud gebouw? Dan is het prachtig om een klassiekere trouwjurk te dragen.

Stem de jurk op je lichaam af

Elke trouwjurkexpert zal dit advies geven: stem de jurk op je lichaam af. Als je relatief klein bent, is het niet aan te raden om een hele lange jurk te dragen. Doordat de jurk zo lang is, oog jezelf nog een stuk kleiner.

Op het moment dat je bij ons de juiste trouwjurk uit komt zoeken, kijkt onze expert graag naar je lichaam. Op basis van je lichaam weet onze expert precies in welke jurk jouw lichaam het mooiste uitkomt. Uiteraard hoort onze expert hierbij ook graag je persoonlijke wensen aan.

Kom met meerdere mensen naar de afspraak toe

Voor het uitzoeken van een goedkope trouwjurk kun je bij ons een afspraak maken. Op de afgesproken datum staat onze expert graag voor je klaar. Zorg ervoor dat je met meerdere mensen naar de afspraak toe komt. Neem bijvoorbeeld een vriendin, je moeder, je oma en/of je zusje mee. Des te meer ogen je mee neemt, des te kritischer er naar de jurk gekeken wordt. De jurk ga je – als het goed is – maar één keer dragen, dus deze moet echt 100% perfect zijn.

Doe alvast veel inspiratie op

Hoe heerlijk is het om op de bank te liggen en allerlei trouwjurken te bekijken? Dat is heerlijk! Besteed hier dan ook de nodige tijd aan. Door veel inspiratie op te doen, weet je precies wat je wel en niet mooi vindt. Je kunt via onze website inspiratie op doen, maar je kunt dit ook via bijvoorbeeld Pinterest doen.

Houd rekening met de bruidsaccessoires

Bij het uitzoeken van een jurk moet je alvast rekening houden met de accessoires. Wat voor accessoires ga je dragen? Op welke manier wil je je haren dragen tijdens de bruiloft? En naar wat voor trouwschoenen gaat je voorkeur uit? Door hier op voorhand al rekening mee te houden, creëer je de perfecte combinatie. De perfecte combinatie van een perfecte trouwjurk én de perfecte accessoires.

Bonustip: informeer je partner over de kleur van je trouwjurk. Je partner moet namelijk de kleur van zijn overhemd aanpassen op de kleur van je trouwjurk.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00