Wat zijn de juiste schoenen voor onder je trouwjurk?

Heb je bij ons een goedkope trouwjurk gevonden? Dan ben je er nog niet. Je hebt namelijk ook nog geweldige trouwschoenen nodig. Deze schoenen moeten mooi zijn, moeten bij de jurk passen en moeten ook nog comfortabel zitten. Doordat je op veel punten moet letten, is het niet altijd even makkelijk om juiste schoenen te vinden.

Graag helpen wij je hier een handje bij. Wij hebben namelijk niet alleen verstand van trouwjurken, maar ook van trouwschoenen. Wij weten als geen ander welke schoenen wel én niet mooi onder je jurk staan.

Wat voor hak wil je hebben?

Als eerste zou je goed over het soort hak na moeten denken. Wil je het liefste een bredere hak hebben? Of ga je voor een elegante slanke hak? Let hierbij niet alleen op het soort hak, maar ook op de hoogte van de hak.

Hierbij zou je goed naar je ervaring moeten kijken. Heb je al veel ervaring met het lopen op hakken? Dan kun je wellicht voor behoorlijk hoge hakken kiezen. Als je deze ervaring nog niet hebt, kun je beter voor iets lagere hakken kiezen.

De maat is van cruciaal belang

Trouwschoenen en een trouwjurk zijn met elkaar te vergelijken. De trouwjurk moet perfect zijn én moet perfect zitten. Dat is ook absoluut het geval bij je nieuwe trouwschoenen. Als de schoenen net te groot of te klein zijn, merk je dit de gehele bruiloftsdag op. Kijk daarom heel kritisch naar de maat en laat je goed adviseren.

Welk materiaal?

Bij het uitkiezen van trouwschoenen moet je ook goed naar het materiaal kijken. Wil je voor echte leren schoenen gaan? Heb je het liefste schoenen van soepel imitatieleer? Of spreken trouwschoenen van satijn je aan? Je hebt de keuze uit meerdere materialen, dus maak een goede vergelijking voor jezelf. Hierbij moet je goed naar de uitstraling kijken, maar óók naar de eigenschappen van het materiaal.

Welke kleur?

Het materiaal is van grote invloed op de uitstraling van de trouwschoenen. Dit geldt uiteraard ook voor de kleurstelling. Het belangrijkste advies hierbij is om de kleur van de schoenen af te stemmen op de kleur van je jurk. Heb je een off white trouwjurk? Dan is het niet fraai om voor volledig witte trouwschoenen te kiezen.

Maar, je hoeft niet per sé voor witte trouwschoenen te kiezen. Als je het eens anders dan normaal wilt doen, kun je ook prima voor een andere kleurstelling kiezen. Aan jou de keus!

Tips voor het dragen van je trouwschoenen

Heb je de juiste schoenen gevonden? Draag deze dan al enkele weken voor de bruiloft af en toe in huis. Je loopt hiermee de schoenen in, waardoor je voeten alvast aan de schoenen wennen. Hiermee voorkom je absoluut pijn in je voeten gedurende de grote dag.

Verder kan het geen kwaad om nog een extra paar schoenen naar je bruiloft te nemen. Op het feest is het wellicht niet zo fijn om op je hoge hakken te lopen.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00