Buiten bruiloft – Hoe plan je een buiten bruiloft?

Heb je altijd al de wens gehad om in de buitenlucht te trouwen? Kies dan voor een trouwdatum en buiten bruiloft in het late voorjaar, de zomer of het vroege najaar. De kans dat je in deze periode goed weer hebt, is groot. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, kun je uiteraard ook in een zonnig land trouwen. Dat levert echter wel een flinke kostenpost en veel geregel met zich mee.

Kies je daarom voor een buitenlocatie in eigen land? Dan zou je tijdens het plannen met veel aandachtspunten rekening moeten houden. Deze punten zijn niet alleen op jou en je toekomstig partner van invloed, maar ook op alle genodigden.

Begin tijdig met de voorbereidingen

Sowieso is het belangrijk om tijdig met de voorbereidingen te beginnen. Weet je al wat de trouwdatum wordt? Ga dan zo vroeg mogelijk op zoek naar geschikte buiten locaties. Naar deze locaties is grote vraag, dus je moet hier echt op tijd bij zijn. 

Soort buiten locatie

Een buiten locatie is niet zomaar een buiten locatie. Je kunt tussen de weilanden trouwen, in het bos, in de tuin van een landgoed of op het water. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is tegenwoordig mogelijk.

Ga daarom goed na naar wat voor soort buiten bruiloft jullie voorkeur uitgaat. Weeg alle voors en tegens tegen elkaar af, zodat jullie uiteindelijk de perfecte buiten locatie vinden.

Houd rekening met goed én slecht weer

Bij een buiten bruiloft loop je altijd een bepaald risico. Dit risico heeft uiteraard betrekking op het weer; het kan op de grote dag regenen of koud zijn. Om dit voor te zijn, moet je op voorhand al met twee scenario’s rekening houden. Een scenario waarbij het wél lekker weer is en een scenario waarbij het geen lekker weer is.

Wat te doen als het geen lekker weer is? Dan kun je bijvoorbeeld een fraaie partytent neer laten zetten. Dit is wellicht iets minder romantisch, maar het redt wel jullie dag.

Denk goed na over de decoratie

Het decoreren van een binnenruimte is op zich niet al te lastig. Als je echter een buiten locatie moet decoreren, loop je al snel tegen uitdagingen aan. Wat te denken van de wind? Door de wind kun je niet zomaar ballonnen bij de ceremonie zetten.

Maar, een buiten bruiloft biedt qua locatie ook veel mogelijkheden. Hoe mooi is het bijvoorbeeld om op de locatie in lange tafels met elkaar te dineren? Laat een band live muziek spelen, geniet van het gezelschap, geniet van de dag en geniet van het heerlijke weer.

Pas je trouwjurk op de locatie aan

Tot slot is het advies om je goedkope trouwjurk op de locatie aan te passen. Kom gerust bij ons langs om je hier nader over te informeren. Onze specialisten houden niet alleen met de locatie rekening, maar ook met je figuur. Op basis daarvan vinden we samen met jou de perfecte trouwjurk. Bij De Trouwjurken Outlet betaal je hier bovendien niet de hoofdprijs voor!

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00