Bruiloft in de zomer – De leukste tips voor een bruiloft in de zomer

Een bruiloft in de zomer is een geweldige periode om te trouwen. Het weer is – hopelijk – goed, de bomen staan prachtig in de bladeren en de gehele vibe is positief. Juist een positieve vibe is erg wenselijk op je bruiloft.

Om zoveel mogelijk van je zomerse bruiloft te genieten, zou je vooraf alles goed moet regelen. Onderstaande tips helpen je hier een handje bij.

Tip 1: kies voor een geschikte locatie

In de zomer is het niet logisch om in een warme ruimte te trouwen. Nee, het is in de zomer juist logisch om op een fraaie en sfeervolle buitenlocatie te trouwen. Bij het uitkiezen van de juiste locatie moet je uiteraard met tal van zaken rekening houden:

  • Aantal genodigden. Hoeveel mensen komen er op je bruiloft? De locatie moet je uiteraard goed afstemmen op de hoeveelheid mensen.
  • Persoonlijke voorkeuren. Wil je vanuit geloofsovertuigingen bijvoorbeeld in de kerk trouwen? Dan kun je dit altijd nog combineren met een buitenlocatie. Een en ander is uiteraard van je persoonlijke voorkeuren afhankelijk.
  • Regio. Wil je dicht bij je woonplaats in de buurt trouwen? Of wil je graag in het buitenland trouwen? In het buitenland trouwen is geweldig, maar dit brengt uiteraard wel meerdere uitdagingen met zich mee.

Tip 2: kies voor zomerse trouwkleding

Als bruid is het aan te raden om voor een zomerse trouwjurk te kiezen. Voorbeelden van zomerse trouwjurken zijn bijvoorbeeld kort trouwjurk en trouwjurken met veel kant. Kant staat niet alleen sexy, maar zit ook nog eens luchtig. Dat laatste is wel zo prettig als je op een warme dag trouwt.

Voor een bruidegom bestaan er minder mogelijk op het gebied van zomerse trouwkleding. Het is immers een ongeschreven regel dat je in een driedelig kostuum op je bruiloft verschijnt. Maar, je hebt uiteraard wel de keus uit veel goedkope trouwjurken. Kies daarom voor een kleur die perfect bij een zomerse dag past.

Tip 3: zorg voor schaduw

Ga je op een prachtige buitenlocatie in de zomer trouwen? Zorg er dan altijd voor dat op de locatie voldoende schaduw aanwezig is. Deze schaduw zorgt voor de gewenste verkoeling, waardoor het niet overal super warm is. De temperaturen kunnen in ons land immers ook behoorlijk hoog oplopen.

Tip 4: denk goed na over de fotoshoot

Het is aan te raden om vooraf even goed te overleggen met de fotograaf. Wat is handig qua foto’s tijdens de bruiloft? En wat heeft de fotograaf hiervoor nodig? Een fotograaf komt graag goed voorbereid op een bruiloft, dus laat hem/haar bijvoorbeeld alvast even de locatie zien. De fotograaf kan dan direct rekening houden met de stand van de zon, de hoeveelheid licht en de schaduw.

Tip 5: drink met mate

Tijdens je bruiloft in de zomer is het heerlijk om een drankje te drinken. Het is echter ook een spannende dag en mogelijk een warme dag. Zeker als je op een warme zomerdag trouwt, is het daarom belangrijk om met mate te drinken. Op het moment dat je net een paar glaasjes teveel alcohol ophebt, mis je een groot deel van je eigen bruiloft. Dat wil je uiteraard niet!

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00