Hoe kies je de juiste bruidstaart uit?

Een bruiloft kent de nodige haken en ogen. Je moet tal van zaken regelen, je moet met veel zaken rekening houden en je moet fraaie trouwkleding uitkiezen. Voor het kopen van de mooiste trouwjurk zit je bij ons goed, maar vind je alle andere benodigdheden voor je bruiloft? Voor je bruidstaart heb je bijvoorbeeld een specialist nodig. Een taartenbakker die gespecialiseerd is in het bakken van de juiste bruidstaart.

Ook bij het uitkiezen van een bruidstaart moet je veel belangrijke keuzes maken. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag in dit artikel; je kiest met behulp van onderstaande tips snel de juiste bruidstaart uit.

Tip 1: denk goed na over de afmetingen van de taart

Hoeft je bruiloft wat jou betreft niet al te uitbundig te zijn? Dan is het aan te raden om voor een kleinere taart te kiezen. Of wil je juist wel een hele uitbundige bruiloft hebben? Dan is het verstandig(er) om voor een grote bruidstaart te kiezen. Met andere woorden: denk goed na over de afmetingen van de taart.

Daarbij moet je ook goed kijken naar de hoeveelheid personen. Hoeveel mensen komen er precies op je bruiloft? En hoe groot zou de taart voor een dergelijke hoeveelheid personen moeten zijn? Een goede bruidstaartbakker kan je hier goed over informeren c.q. adviseren.

Tip 2: denk goed na over een eventueel thema

Bruidstaarten worden door een specialist in allerlei soorten, maten en thema’s gemaakt. Hebben jij en je partner bijvoorbeeld een gemeenschappelijk thema waar jullie dol op zijn? Dan kunnen jullie de bruidstaart in dat thema laten ontwerpen.

Op dit gebied kun je echt alle kanten op. Je hebt veel inspraak op het eindresultaat, maar je kunt het ook volledig overlaten aan de specialist. Feit is dat er tegenwoordig met een bruidstaart heel veel mogelijk is.

Tip 3: denk goed na over de kleuren van de bruidstaart

Heeft je partner een prachtig blauw trouwkostuum uitgekozen? En heb jezelf een prachtige witte, goedkope trouwjurk gekocht? Dan is het wellicht niet al te fraai om voor een paarse taart te kiezen. De kleuren paars en blauw matchen immers niet altijd even goed met elkaar.

Moraal van het verhaal: stem de kleuren van de bruidstaart op jullie kleuren af. Jij, je partner en de bruidstaart moeten qua kleur volledig bij elkaar passen. Dit geldt uiteraard ook voor andere onderdelen op de bruiloft en bruiloft locatie.

Tip 4: denk goed na over je budget

Trouwen kost veel geld. Om de kosten te drukken, kun je voor een goedkopere bruidstaart kiezen. Je kunt echter ook diep in de buidel voor een bruidstaart tasten; de prijzen lopen gewoonweg heel erg uiteen. Het advies is daarom om op voorhand goed over je budget na te denken. Hoeveel geld hebben jullie van het gestelde budget nog over? En welk bedrag wil je aan jullie bruidstaart spenderen? Ook op dit gebied geldt weer dat je het zo gek kunt maken als je zelf maar wilt.

Deel op social media

Gerelateerde blogartikelen

UNIEKE WEDDINGDEAL

Combiprijs =   € 1499,00